Onderhoud

Steigerhouten meubel onbehandeld

Na een bepaalde tijd buiten te hebben gestaan zal het meubel nog wat licht vergrijzen en kan het wat ruwer worden. Je kunt het meubel dan lichtjes opgeschuren om het weer glad te krijgen.
In de winter raden wij aan om het meubel beschut neer te zetten of af te dekken met een zeil. Zorg er voor dat het meubel nooit in een plas water blijft staan en goed kan ventileren. Het hout mag wel nat worden maar deze moet ook weer kunnen drogen. Zo voorkom je dat het hout gaat rotten en schimmelen.

Indien het meubel binnen staat is deze naast de normale schoonmaak onderhoudsvrij.
Zorg wel voor een goede luchtvochtigheid.

 

Steigerhouten meubel behandeld

Indien het meubel buiten staat en deze behandeld is, dan is het het beste om voor een uitstekende bescherming ieder jaar de behandeling te herhalen. Doordat het meubel een tijd lang in wind en weer heeft gestaan kan de behandeling wat vervagen. Voor het mooiste resultaat raden wij dan ook aan om het meubel lichtjes op te schuren en de behandeling te herhalen.
Houd er ook rekening mee dat het meubel in de winter niet in een plas water blijft staan.

Indien het meubel binnen staat is deze naast de normale schoonmaak onderhoudsvrij. 
Zorg hier ook voor een goede luchtvochtigheid.

 

Steigerhouten meubelen met nano coating
Nano coating geeft voldoende bescherming voor een periode van 5 jaar. 
Mocht het voorkomen dat het meubel door de weersomstandigheden naar verloop van tijd wat vergrijst, dan kun je er voor kiezen om het meubel lichtjes op te schuren en opnieuw te behandelen.